Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/6/b/goldstylems.com/httpd.www/inc/library/functions.php on line 712 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/6/b/goldstylems.com/httpd.www/inc/library/class.template.php on line 162 Indeling van edelstenen
  • De gouden regel van succes - een legering van geld.
    Mykhaylovskyy Logo


#slider
#slider
#slider
#slider

Indeling van edelstenen

De naam "edelstenen" zeer voorwaardelijk. Stenen werden zo genoemd naar de mogelijkheid om ze te gebruiken in sieraden. Kan niet worden genoemd en het exacte aantal stenen gebruikt in sieraden doeleinden. Deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt- leven, mode en technologische vooruitgang is anders. Het veranderen van de manier waarop mensen en de waarde van de steen. Sommigen waarderen voor zijn "genezing" eigenschappen, zouden andere steen te brengen "geluk" (volgens de legende), de derde als de duurzaamheid van stenen, en een vierde net in hen investeren. Een ding blijft constant - de schoonheid. Zij was het die laat in een klap voor altijd gehouden in de "kantoor" van juwelen, andere (met inbegrip van synthetische) rechtmatig zijn plaats in sieraden.

Verouderde en controversiële concept van "kostbare" en "semi-kostbare", het concept - "sieraden", "edelstenen" en "semi-kostbare" dat de meeste precies het doel van interessante stenen weerspiegelen. Maar niet groter aantal mensen naar de prachtige steen.
 
Strikt genomen, in de mineralogie van de term "rock" bestaat niet - het land bestaat uit mineralen en gesteenten. Mineralen - een natuurlijke solide vorming van de aardkorst, uniforme chemische samenstelling en meestal kristallijne structuur.

Rock - een natuurlijk mineraal mengsel. Onderwijs kan los (zand), zeehonden (kleimineraal of zandsteen) en vaste (obsidiaan, jaspis, graniet).

Edelstenen kunnen worden weergegeven als mineralen en gesteenten. Daarnaast inheemse sieraden van de oudheid tot de dag van vandaag geloven parels, koraal, amber - de materialen van organische oorsprong die niet gerelateerd zijn aan mineralen en gesteenten. Tal van synthetische materialen blijven mijn sieraden inserts.

Hardheid - weerstand tegen krassen.

Hardheid mineralen wordt meestal bepaald op de schaal van Mohs. Mohs is een vergelijkende set van mineralen van verschillende hardheid, waarbij de maximum unit geaccepteerd hardheid van diamant (10).

Hardheidstest steen gecontroleerd krassen zijn referentie "potlood hardheid." Referentie potlood is een mineraal dat is in de metalen handgreep gebouwd met het nummer van de hardheid. Een complete set van potloden biedt een controle op de hardheid van een mineraal. Standaard potlood hardheid ontworpen voor ruwe diamanten en niet geschikt voor sieraden, zoals sieraden werken met geslepen steen. Hiertoe moet een potlood met een fragment van de minerale eind niet meer dan 2,5 mm in doorsnede hebben. Testen voor hardheid gehouwen steen wordt gehouden alleen in die gevallen waar andere diagnostische methoden hebben gefaald. Stel de hardheid niet te testen op het gezicht van gehouwen steen. Start het controleren van de hardheid moet potloodhardheid te verhogen. En in elk geval niet te proberen een diamant pen (№ 10) - hij krassen alles, zodat het resultaat van de test stenen (andere dan diamant) niet.

Kwetsbaarheid - het vermogen van de steen brokkelen jodium druk (overdruk). Deze eigenschap moet rekening worden gehouden bij het planten stenen zetel en vastzetten.
Viscositeit - schokbestendigheid. Gevallen van ongewone viscositeit anders vermeld en worden beschouwd bij de keuze van het materiaal voor metselwerk.
Fracture - oppervlakte karakter fragmenten. Is een belangrijk diagnostisch kenmerk. Voor juweliers kan nuttig zijn in de diagnose zelfs gesneden stenen, kijken door een vergrootglas chips. Onderscheid breuk conchoidal, splintery, vezelig, glad, ruw, grof en aards.

Kleur of de kleur van de edelsteen - een van de belangrijkste diagnostische kenmerken. Onderscheid idiohromaticheskuyu, allohromaticheskuyu psevdohromaticheskuyu en kleur.

Idiohromaticheskaya - eigen kleur, geassocieerd met de elementen van hun samenstelling, vaste chemische formule.
Allohromaticheskaya - vreemde kleur, veroorzaakt door de aanwezigheid tonkorasseyannyh vaste stoffen (agaat, jaspis, aventurijn, enz.).
Psevdohromaticheskaya - veroorzaakt door de opkomst van kleur effecten als gevolg van reflectie en verstrooiing van licht (Cat's Eye, ster, het effect van maanstenen, enz.).

Transparantie (lichttransmissie) - de mogelijkheid om lichte minerale zenden. Transparantie bepaald door het materiaal lichtdoorlatend en wordt gekenmerkt door de termen transparante, doorschijnende en opake.

Heet een transparant materiaal waardoor je duidelijk kunt zien van de andere faciliteiten. Doorschijnend materiaal aangeroepen wanneer doorheen je niet kunt duidelijk zien voorwerpen, maar alleen een vage algemene kenmerken.

Called ondoorzichtig materiaal dat niet licht doorlaten. Termen worden gebruikt soms doorschijnend, poluprosvechivayuschy.
Breking - de afwijking richting van de lichtstraal bij de ingang naar een andere omgeving. Gekenmerkt door een brekingsindex, namelijk de verhouding tussen de lichtsnelheid in lucht de lichtsnelheid in een steen. De brekingsindex wordt gemeten met een speciaal apparaat - refractometer. De brekingsindex is een van de belangrijkste kenmerken van diagnose. Gem van de brekingsindex in het bereik van 1,434 (in fluoriet) 3.14 (voor hematiet). De brekingsindex van diamant 2,418. Hoe hoger de brekingsindex van de steen, hoe groter de glans.

Glitter - het uiterlijk van de mineralen in het gereflecteerde licht. Glitter onderscheiden glas, diamant, halfmetalenoxiden, metallic. Praktijk dat glas glans stenen een brekingsindex in het bereik van 1,3 ... 1,9 (meeste edelstenen) Diamond zijn - met index 1,9 ... 2,6, 2,6 ... 3 halfmetalenoxiden , 0, metaal - meer dan 3,0. Glitter ook afhankelijk van de aard van de minerale oppervlak wordt gedefinieerd als vette, wasachtige, zijdeachtig, parelmoer, ondoorzichtige, harsachtige.
Top