• De gouden regel van succes - een legering van geld.
    Mykhaylovskyy Logo


#slider
#slider
#slider
#slider

Wat is zilver?

Zilver (Ag) - wit metaal, zeer buigzaam, kneedbaar en buigzaam, gesneden met een mes. Zilver is steviger dan  goud, maar zachter dan  koper. Zeer goed gepolijst, de hoogste reflectiviteit wordt de elektrische en thermische geleidbaarheid van metalen. De dichtheid van zilver 10,50, smeltpunt 960,5 ° C.

Zilver is bestand tegen de inwerking van vochtige omgeving reageert niet met organische zuren met basen, stikstof, koolstof, stabiel ten opzichte van zuurstof. Zilver is bestand tegen de inwerking van zuren zoutzuur en fluorwaterstofzuur. Verdund zwavelzuur lost ook. Koningswater, waarbij het goud oplost, het zilveren oppervlak vormt een beschermende film. Langdurige blootstelling aan lucht, zilver donkerder geleidelijk onder invloed van waterstofsulfide in de lucht. Zilver combineert gemakkelijk met zwavel. Ozon wordt ook gevormd op het oppervlak van de zilveren zwarte patina. Chloor, broom, jood reageren, zelfs bij kamertemperatuur. Zilver is gemakkelijk opgelost in salpeterzuur en geconcentreerd zwavelzuur bij verhitting. Oplosbare alkali zilver cyanide, goed verbonden met het kwik op een zilveren amalgaam vormen.

In de natuur vormt zilver meer dan 60 mineralen, die in een andere toestand. In feite de zwavelverbindingen met een hoog zilvergehalte (87%). Ondanks de grote hoeveelheid mineralen in ertsen van zilver, zijn ze in kleine hoeveelheden, vaak verdeeld over andere mineralen. Natieve zilver komt veel minder natieve goud, zodat het gemakkelijker is om verbindingen te vormen met andere elementen. Natieve zilver is een natuurlijke legering van goud, koper, ijzer, bismut, kwik, platina en andere elementen. Het komt voor als een onregelmatige korrels, platen, bladen, draad en draad-achtige ontlading. Grote nuggets zijn zeer zeldzaam en kunnen honderden euro's.

De belangrijkste bronnen van zilver zijn complex ertsen van non-ferrometalen, waarvan zilver gelijktijdig geëxtraheerd met lood, zink, koper, nikkel, goud en uranium. Terugwinning van zilver uit zilver richting mineralen als goud door vermenging en cyanideproces, afhankelijk van de aard van de grondstof. Het resulterende product wordt onderworpen aan raffinage. Het principe van raffinage is de depositie lossen zilver op de anode en de kathode van de kristallen. Silver afzetting Na filtreren en uitwassen blootgesteld aan hitte. Een onoplosbare anode modder die goud, platina, wordt verder verwerkt. Geraffineerd zilver edelmetaal verkrijgbaar in verschillende gewicht in poeder en korrels. De zuiverheid van zilver kan bereiken 99,9999%.

Door zijn unieke eigenschappen: hoge elektrische en thermische geleidbaarheid, reflectie, lichtgevoeligheid, enz. - Zilver heeft een zeer breed scala aan toepassingen. Het wordt gebruikt in sieraden, fotografie, elektronica, elektrotechniek, precisie instrumentatie, raketten, geneeskunde, voor beschermende en decoratieve coatings voor de vervaardiging van munten, penningen en andere memorabilia items.

Als goud metaal in de oudheid genaamd de Zon, de Maan zilver metaal beschouwd. Het woord "zilver" is blijkbaar uit de Assyrische "Sarpi". Een waarvan de waarde - de hamer, en de andere - de maan. Lapis - zilvernitraat - genaamd "maansteen" en in de oudheid gebruikt om het zenuwstelsel en de behandeling van epilepsie.

Zilver - witmetaal, die eigenschappen zoals glans, vormbaarheid, thermische geleidbaarheid, elektrische geleidbaarheid heeft. Zilver is zeer plastisch, kan het uit de dikke platen van ongeveer 0,25 micron. De dichtheid van zilver 10,53 gram per kubieke centimeter, een smeltpunt - 963 ° C, het kookpunt - 2865 ° C. Silver reageert met zuren - wordt opgelost in salpeterzuur en zwavelzuur. Met koningswater, vormt onoplosbaar zilverchloride AgCl.

Het is stabiel ten opzichte van de werking van alkali, organische en anorganische zuren, maar verbleekt in aanwezigheid van lucht, een kleine hoeveelheid waterstofsulfide. Niet de zilveren dim groeide, behandelt het rhodium kleur die niet veel verschilt van de kleur van zilver.
Top