Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/6/b/goldstylems.com/httpd.www/inc/library/functions.php on line 712 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/6/b/goldstylems.com/httpd.www/inc/library/class.template.php on line 162 Wat is een karaat?
  • De gouden regel van succes - een legering van geld.
    Mykhaylovskyy Logo


#slider
#slider
#slider
#slider

Wat is een karaat?

Diamanten worden verkocht per gewicht in karaat (ct). Gebruik dit reductie-eenheid gewicht van diamanten niet te verwarren met een vermindering (kt), goedgekeurd in de VS om de zuiverheid van goud te geven. Sinds 1913 hebben de meeste landen afgesproken om karaat gewicht van 200 mg, of 1/5 van een gram te overwegen.

Tot 1913 karaat gewicht varieerde afhankelijk van het land van herkomst - Indiase karaat in gewicht verschilde van het Engels en het Frans karaat - en de Indische, en Engels. Het is belangrijk om te weten of je hebt, of je gaat naar zeer oude product te krijgen; karaat oude woog meer nieuwe metrieke karaat, die ontstond na 1913. Daarom is de oude stenen drie karaat weegt meer dan drie karaat nieuwe standaard. Vandaag is de term "karaat" betekent metrische karaat, dat wil zeggen karaat gewicht van 200 mg. Een gram van 5 karaat.

Bij juweliers praten over het gewicht van diamanten, dan vaak noemen ze dat in de punten, vooral als het gewicht van de steen is minder dan een karaat. Een karate 100 te gaan, dus als een juwelier zegt dat de steen 75 Poynting weegt, betekent dit dat het 75/100 weegt, of ¾ karaat. Stone Point Conversies in 25 ¼ karaat gewicht, en het gewicht van 10 punten - 1/10 ct.

Carat - een eenheid van gewicht, niet groot. Wij willen deze verklaring benadrukken, zoals veel mensen denken dat een een-karaat steen - is een speciale maat, en dat is de reden waarom bijvoorbeeld een een-karaat diamant en een one-karaat smaragd moet er hetzelfde uitzien in grootte of externe parametramyu, maar is het niet.

Als je het vergelijkt met de diamant een karaat smaragd en een karaat robijn, kunt u eenvoudig zien. Ten eerste, smaragd diamant eenvoudiger en gemakkelijker diamant robijn. Dit betekent dat een one-karaat smaragd zal zien groter dan een one-karaat diamant, robijn en diamant ziet er kleiner. Emerald met een lagere dichtheid, een grote hoeveelheid van een karaat robijn en die zwaarder, een kleiner volume van een karaat.

Moet echter dezelfde hoeveelheid materiaal met dezelfde dichtheid hebben ongeveer hetzelfde gewicht, zo in het geval van diamant karaatgewicht weerspiegelt een bepaalde grootte. Deze maat is gebaseerd op een geslepen diamant met ideale verhoudingen. Derhalve, indien goed diamant, op basis van hun gewicht gesneden moet ongeveer de afmetingen zoals aangegeven in de tabel. Maar tegelijkertijd beseffen dat deze maatregelen niet worden toegepast op andere edelstenen.

Gewichtsverhouding van de diamant zijn diameter:
Gewicht 0.03 ct = 2,0 mm diameter;
Gewicht 0.10 ct = 3,0 mm diameter;
Gewicht 0.30 ct = 4,3 mm diameter;
Gewicht 1.00 ct = 6,5 mm diameter;
Gewicht 1.50 ct = 7,5 mm diameter;
Gewicht 2.00 ct = 8,2 mm diameter;
Gewicht 3.00 ct = 9,4 mm diameter.
Top